Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.4jtd двигателят работи странно тихо.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 2.4jtd двигателят работи странно тихо.

Здравейте,
    звучи глупаво но аз все пак ще питам...
    Имам една 156 2.4 жтд която на място работи много тихо почто като бензинова мислех си че е добре докато не карах една ланча либра 2.4 с двигател като моята алфа която си трака като дизел.
    Другото странно е че Ланчата ускорява по същият начин но при високи обороти е по тиха от Алфата.
    Алфата освен че малко и се чува турбината над 2000 оборота издава един доста състезателен звук което незнам дали трябва да е така... тя е с оригинално ново гърне и катализатор - сменявани са си в Италия...
    Майстори ми казаха че двигателят е доста запазен за модела и годината.
    Карал съм я само градско и не съм могъл да я засеча като разход... пали с 62А акумулатор като върти 2-3 секунди, при -10 градуса малко се мъчи повечко но пали с обикновенна нафта от ЕКО.
    Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
    Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

перфектна си е не я закачай, просто още не и се е разтракала веригата е разбира се ако е 136-ца ако е 140-ка или 150-ка нормално да не трака като тая либра която 100% е 136-ца
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      перфектна си е не я закачай, просто още не и се е разтракала веригата е разбира се ако е 136-ца ако е 140-ка или 150-ка нормално да не трака като тая либра която 100% е 136-ца
      Алфата също е 136ца и е с ремък не с верига

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение

Не бързай колега, имаш и верига в двигателя. Тя задвижва маслената помпа и често е причина за повишен шум на двг.
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Колегата ти говори за верига на маслената помпа.Мъркането на мотора може и да е ,ако е чипнат мотора.

Comment

Е то типичното тракане на дизелите не идва ли от другаде?
            Прави ми впечетление че като вадим колите от гаража със съседа неговият джип фолксфаген също си трака като дизел а алфата работи почти като бензин - този тих звук не е ли от износен двигател?

Comment

Прави ми впечетление че като вадим колите от гаража със съседа неговият джип фолксфаген също си трака като дизел а алфата работи почти като бензин - този тих звук не е ли от износен двигател?
              по горе са ти казали коя верига иначе пак ти казвам загрей си хубаво колата на 90 и слез пак я чуй
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Моля те не сравнявай Алфата с разни Вагини........

Радвай се, че си попаднал на запазена кола.......
                И си е карай със здраве.....
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

A моята като трака на празен ход повече (особенно докато е студена),също ли ще да е веригата ?

Comment

зависи с каква бензинова кола го сравнявате. бензинова алфа работи шумно, има коли бензинови които като работят не се разбира (френски съм забелязал)
                    JTD 105+

Comment

Абе опита ми показва че по често се разтракват лагерите на баланс вала а не веригата
                      sigpic
                      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

или най вече зацепването между балансиращия вал и масленната помпа
                        146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                        145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Здравейте,
                          звучи глупаво но аз все пак ще питам...
                          Имам една 156 2.4 жтд която на място работи много тихо почто като бензинова мислех си че е добре докато не карах една ланча либра 2.4 с двигател като моята алфа която си трака като дизел.
                          Другото странно е че Ланчата ускорява по същият начин но при високи обороти е по тиха от Алфата.
                          Алфата освен че малко и се чува турбината над 2000 оборота издава един доста състезателен звук което незнам дали трябва да е така... тя е с оригинално ново гърне и катализатор - сменявани са си в Италия...
                          Майстори ми казаха че двигателят е доста запазен за модела и годината.
                          Карал съм я само градско и не съм могъл да я засеча като разход... пали с 62А акумулатор като върти 2-3 секунди, при -10 градуса малко се мъчи повечко но пали с обикновенна нафта от ЕКО.
                          супер си е колега моята е по новичка, и беше на реално 78 000 когато я взех и аз си мислех, че има проблем ! Оказа се по скоро, че аз нямам проблем

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                            зависи с каква бензинова кола го сравнявате. бензинова алфа работи шумно, има коли бензинови които като работят не се разбира (френски съм забелязал)
                            Я да я сложи до TS с тракащ вариатор
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

ми и със здрав вариатор си е шумна. което не е лошо де. аз необичам безшумни коли.
                              JTD 105+

Comment

Working...
                              X